ua en ru

Європейський проект має набагато більший запас міцності, ніж вважають в Кремлі, - Порошенко

Європейський проект має набагато більший запас міцності, ніж вважають в Кремлі, - Порошенко Фото: Петро Порошенко виступив перед іноземними послами, акредитованими в Україні

Україна ні за яких умов не відмовиться євроінтеграційного курсу

Цінності, які лежать в основі Євросоюзу та інституційні можливості набагато перевищують ті фобії, якими намагаються залякати європейців. Про це заявив президент України Петро Порошенко на Щорічній зустрічі з іноземними послами, акредитованими в Україні, повідомляється на сайті АПУ.

"Категорично не згоден з песимістичними, а іноді і панічними настроями щодо майбутнього Європейського Союзу, які сьогодні підказуються європейцям російськими пропагандистами. Європейський проект має набагато більший запас міцності, ніж це уявляють собі в Кремлі", - заявив Порошенко.

За його словами, Україна ні за яких умов не відмовиться євроінтеграційного курсу.

"В Україні в Європейський проект і цінності вірять іноді більше, ніж навіть у самій Об'єднаній Європі. І як би цього комусь не хотілося, ми ні при яких умовах не мають наміру відмовлятися від євроінтеграційного курсу", - підкреслив президент.

Україна залишається відданою національним і європейським цінностям

Порошенко також вважає, що 2017 рік повинен стати роком відповідей на системні виклики.

"Ми всі несемо відповідальність за те, яким буде світ, Європа і наше майбутнє", - додав глава держави.

Крім цього, зазначив президент, сьогодні як ніколи актуальним є питання про загальної здатності усвідомлювати й захищати свої цінності та інтереси.

"Тепер, як ніколи раніше, слід пам'ятати, що саме відданість спільним цінностям стала основою успіху європейського проекту. Як і те, що ми, Українці, ніколи не зречемося своєї землі і не будемо торгувати своєю свободою", - заявив він.

Порошенко також підкреслив, що поки хоча б метр української території перебуває під російською окупацією, всі досягнення будуть під загрозою - і не тільки в Україні.

Нагадаємо, Порошенко подякував уряду країнам-партнерам України за підтримку.