ua en ru

Порошенко подякував урядам країн-партнерів України за підтримку

Порошенко подякував урядам країн-партнерів України за підтримку Фото: Петро Порошенко висловив вдячність країнам-партнерам за підтримку України

Важливою залишається також підтримка України з боку міжнародних фінансових інститутів

Президент України Петро Порошенко в ході Щорічної зустрічі з іноземними послами, акредитованими в Україні, подякував урядам країн-партнерів України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби АПУ.

"Вірю, що для "зробленого в Україні" та "зробленого для України" не може і не повинно бути географічних меж або обмежень. Також вірю, що спільними зусиллями і готовністю до амбітних рішень і підходам ми зможемо закріпити існуючі досягнення і розкрити нові потенційні можливості для нашого співробітництва", - сказав Порошенко присутнім на зустрічі дипломатів.

Зокрема, Порошенко подякував уряду Німеччини і Франції за лідерство як в рамках Нормандського формату, а також партнерів України в Генасамблеї ООН, які закріпили за Росією статус окупаційної влади і агресора.

Петро Порошенко також висловив надію, що в 2017 році буде вирішено питання з ратифікацією Угоди про асоціацію з ЄС.

Глава держави також висловив слова глибокої вдячності США і надію на дотримання з боку США взятих зобов'язань.

Стратегічно важливими для України залишаються стосунки з Туреччиною і Канадою

Крім цього, президент наголосив на важливості підтримки України з боку міжнародних фінансових інститутів, зокрема МВФ, Світового банку і ЄБРР, при потужному лідерство США.

"Вона дозволила стабілізувати макроекономічну ситуацію в країні в 2016 році і посилила впевненість потенційних інвесторів для запуску власних проектів в Україні, можливо вже в 2017 році", - сказав Порошенко.

Глава держави подякував уряди країн "Великої сімки", зокрема Японії, Італії. Також Порошенко висловив слова вдячності урядів Литви та Польщі, як країнам-членам ЄС за підтримку України. Крім цього, Порошенко висловив сподівання, що цей рік "буде врожайним" у співпраці з Ізраїлем.

Стратегічно важливим для України залишається характер партнерства з Туреччиною, Азербайджаном і Канадою, зазначив Порошенко. Також він підкреслив українське прагнення і далі розвивати стратегічне партнерство з Китаєм і потенціал співробітництва з країнами Близького Сходу і Латинської Америки, розширювати відносини з країнами африканського континенту, зокрема Єгиптом, Нігерією і Марокко.

Нагадаємо, Порошенко і голова ОБСЄ обговорили питання розміщення збройної поліцейської місії на Донбасі.