ua en ru

Європейські політики побоюються, що події в Україні можуть розколоти Європу, - Медведчук

"Український вибір" неодноразово заявляв про те, що асоціація з Євросоюзом загрожує Україні втратою економічної і політичної незалежності. Про це у своєму блозі на сайті громадського руху "Український вибір" пише лідер руху Віктор Медведчук.

Однак, за словами політика, прихильники євроінтеграції, замість того щоб вести дискусію з нашими експертами і аналітиками, воліють за своїм звичаєм навішувати ярлики, звинувачуючи в упередженості і лобіюванні інтересів Москви.

"Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер побоюється, що події в Україні можуть розколоти Європу. Втім, після тріумфу євроскептиків на виборах в Європарламент міф про єдиний і монолітний Євросоюз розвіявся сам по собі. Європейці вкрай незадоволені політикою Брюсселя і готові всіма силами протистояти його диктату", - зазначив Медведчук.

Лідер Партії незалежності Сполученого Королівства Найджел Фарадж не розуміє, чому європейські держави не можуть торгувати один з одним на взаємовигідних умовах, не жертвуючи при цьому своїм суверенітетом на користь брюссельських бюрократів.

"З ним солідарний і голландський колега - лідер Партії свободи Герт Вілдерс. Він переконаний, що членство в ЄС позбавило Нідерланди суверенітету. Жителі країни, які роблять найбільші внески в ЄС (з розрахунку на душу населення), вимагають у першу чергу політичної незалежності від Брюсселя", - підкреслив лідер "Українського вибору".

Політик вважає, що Брюссель став заручником політики трансформації суто економічного об'єднання в політико-економічне з жорсткою адміністративною системою, єдиними стандартами і вимогами. "Процес формування в Європарламенті міжнародної групи для "руйнування ЄС зсередини" стрімко набирає обертів. Співпраця Партії незалежності Сполученого Королівства і голландської Партії свободи - питання практично вирішене. До числа прихильників "розвалу" Євросоюзу можна віднести і французький Національний фронт Марін Ле Пен. Якщо про вихід із єврозони і Євросоюзу вже в повний голос заявили представники країн-донорів, то можна уявити, які настрої домінують у бідних країнах Євросоюзу", - додав Медведчук.

"Для британського прем'єра Девіда Кемерона, Марін Ле Пен, і Герта Вілдерса інтереси національних економік, інтереси народу - понад усе. Хотілося б, щоб українська влада, приймаючи рішення щодо вибору вектора інтеграції, теж керувалася державними інтересами", - підкреслив політик.