ua en ru

Європейська партія та українська судова система поставили хрест на право народу керувати країною, - Медведчук

Європейська партія та українська судова система поставили хрест на право народу керувати країною. Таку думку у своєму блозі висловив лідер громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук.

"Україна ще не підписала Угоду про асоціацію з ЄС, але вже є перші здобутки на шляху до європейських цінностей. В Окружний адміністративний суд р. Києва направлено позов від Європейської партії України, в якому дії по підготовці всеукраїнського референдуму щодо вступу в Митний союз називаються не лише протизаконним, але і такими, що порушують інтереси позивача у публічно-правовій сфері за подальшої інтеграції держави до ЄС". Більш того, суд вже прийняв відповідну постанову: народовладдя в Україні - поза законом.

Європейська партія та українська судова система поставили хрест на право народу керувати країною. Може, і є оптимісти, які вважають, що після підписання Угоди про асоціацію з ЄС та вступу України до ЗВТ демократії стане більше, але факти говорять про зворотне. Про яку демократію може йти мова? І, головне, хто ратує за демократичні цінності? Ті, хто через суд вимагає заборонити народне волевиявлення, оскільки воно суперечить інтересам "еврохолопов"?", - пише Медведчук.

За його словами, показово і те, що в ЄС чомусь не вважають, що такі дії українських євроінтеграторів дискредитують саме поняття "європейські цінності". Комісари ЄС, останнім часом зазвичай такі чутливі до будь-яких подій, що мають відношення до майбутнього Вільнюського саміту, зараз мовчать.

"У цьому сенсі Європейська партія - дзеркальне відображення сучасного ЄС. Однобоке "торжество демократії" вже давно позбавив людей права не тільки на політичну позицію, але й на власну думку. Як запевняють політики, для їх же блага. У нас же "демократія" йде далі: бажання народу об'єктивно оцінити вектори інтеграції України краще просто оголосити протизаконним. Демократія - це влада європейських демократів. І влада народу їм поперек горла, - заявив політик. - Хочу нагадати численним "еврохолопам", які намагаються рішенням окружного суду скасувати народовладдя, що воля народу не може суперечити законам. Зате закони можуть суперечити волі народу. Але, як свідчить історія, така ситуація неминуче тягне за собою зміну законів і режимів.