ua en ru

В Європі закінчується суднове паливо через війну Росії проти України, - Bloomberg

В Європі закінчується суднове паливо через війну Росії проти України, - Bloomberg Фото: в Європі закінчується суднове паливо через війну Росії проти України (flickr.com)

В Європі закінчується суднове паливо. Війна, що була розв'язана Росією проти України, впливає на ринок нафти.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

Як відзначив головний операційний директор постачальник палива Monjasa Group Свенд Малхольт, у центрі торгівлі нафтою Амстердам-Роттердам-Антверпен спостерігає нестача суднового газойлю, відомого як MGO.

За його словами, судна, які до початку війни в Україні заправлялися низькосірчистим MGO в Балтійському регіоні, тепер все частіше вирушають до голландсько-бельгійського хабу, аби отримати додаткові поставки.

Тим часом багато компаній уникають російської нафти й суден, оскільки міжнародний санкційний тиск продовжує діяти проти Росії. Натомість багато європейських нафтопереробних підприємств провели сезонне технічне обслуговування, що скоротило постачання палива й підтримали ціни.

Виконавчий директор KPI OceanConnect Сорен Холл зауважив, що сьогодні спостерігається загальна нестача MGO та інших видів дизельного палива.

"На даному етапі ми не передбачаємо ринку, на якому відправники вантажу не зможуть отримати свій газойль", - додав Холл.

Однак ті, хто купує газойль в останню хвилину - "зазнають труднощів".