ua en ru

Європарламент має намір відновлювати контакти з Держдумою РФ

Європарламент має намір відновлювати контакти з Держдумою РФ Фото: Європарламент має намір відновлювати контакти з Держдумою РФ

Таке рішення прийняли 2 червня

Європейський парламент вирішив відновити контакти з нижньою палатою російського парламенту - Державною думою. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Зазначено, що рішення було прийнято на зустрічі керівництва Європарламенту - президента Мартіна Шульца та голів восьми політичних партій.


Таке рішення було прийнято, оскільки цей орган "виключений зі зв'язків з Росією в той час, коли кілька країн ЄС та Єврокомісія провели кілька зустрічей з представниками російської влади" .

Зазначимо, Європарламент вирішив зупинити зв'язки з російськими законодавцями після нелегальної анексії Росією українського Криму. Але під час сьогоднішньої зустрічі керівництва ЄС було вирішено направити представника Європарламенту на конференцію парламентаріїв Арктичного регіону, яка буде проходити в Росії за 14-16 червня.

Нагадаємо, глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер відвідає Петербурзький економічний форум, де зустрінеться з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним.