ua en ru

Європарламент має намір знову відкласти прийняття резолюції про ситуацію в України, - джерело

Європарламент має намір знову відкласти прийняття резолюції про ситуацію в Україні, пише "Комерсант-Україна".
Джерела видання стверджують, що головною причиною, через яку відкладається прийняття резолюції, є бажання перенести її обговорення на період після саміту Україна-ЄС, який відбудеться 22 листопада.
Віце-голова делегації ЄП у співпраці з Україною Сіірі Овіір (Естонія) заявила виданню, що існують не тільки процедурні, але й політичні причини такого рішення: "22 листопада відбудеться саміт Україна-ЄС, після якого може виникнути необхідність прийняти нову резолюцію щодо України. Але не можемо ж ми це робити кожного (пленарного) тижня! Краще пізніше затвердити більш повний і продуманий документ".
Джерела видання стверджують, що головною причиною, через яку відкладається прийняття резолюції, є бажання перенести її обговорення на період після саміту. Раніше передбачалося, що висновки, прийняті Європарламентом, вплинуть на підсумки саміту, тому що ЄС зобов'язаний брати до уваги позицію ЄП при формуванні зовнішньої політики. Однак цього разу євродепутати добровільно відмовилися від такого інструменту впливу.
Ініціаторами цього рішення, за інформацією видання, є дві групи депутатів - ті, що співпрацюють з фракцією соціал-демократів, а також представники країн Східної Європи незалежно від фракційної приналежності. Їх мета - не допустити провалу саміту через критику ЄП на адресу української влади.