ua en ru

Європарламент: Європейська перспектива в Україні має велике значення та в інтересах обох сторін

Європейська перспектива в Україні має велике значення та в інтересах обох сторін. Про це йдеться в резолюції, схваленій сьогодні більшістю голосів на засіданні Європейського парламенту у Страсбургу, передає BBC.
Згідно документу, Європарламент "дотримується думки, що поглиблення відносин між ЄС та Україною, а також європейська перспектива в Україні мають велике значення та є в інтересах обох сторін; визнає українські прагнення відповідно до статті 49 Угоди Європейського Союзу, за умови виконання всіх критеріїв, включаючи принципи демократії, повагу до прав людини, фундаментальних свобод та верховенства права".
Нагадаємо, в резолюції Європарламент також рекомендував владі України забезпечити участь екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко в політичному житті країни та у виборах.
Відмітимо, резолюція була узгоджена двома найбільшими парламентськими групами: групою народних партій (партнер партії "Батьківщина") та групи прогресивного альянсу соціалістів та демократів (раніше підписали меморандум про співпрацю з Партією регіонів).