ua en ru

Європа уважно стежить за виборами в Україні, - міжнародні спостерігачі

У Європі зберігається дуже пильна увага до виборів в Україні. Про це сказав представник місії міжнародних спостерігачів CIS-EMO, екс-прем'єр міністр Словаччини Ян Чарногурський на прес-конференції в Києві, повідомляє радіо "Свобода".
"Регіональні вибори, звичайно ж, менш значущі для міжнародних місій, ніж парламентські і президентські. Тому цього разу немає необхідності вести до України сотні експертів. Водночас, сама наявність міжнародних спостерігачів на регіональних виборах в Україні свідчить, що у Європі до вашої країни зберігається дуже пильна увага. Я не пам'ятаю, щоб міжнародні спостерігачі приїжджали на вибори в якісь інші країни Європи", - наголосив Я.Чарногурський.
Нагадаємо, раніше директор Місії міжнародних спостерігачів CIS-EMO Марина Кочеткова відзначила, що у "день тиші" перед виборами на 11:00 дані про жодне порушення виборчого законодавства від спостерігачів не надходили. Вона також відзначила, що виборчі комісії до виборів готові.
Місію CIS-EMO на регіональних виборах в Україні представляють 42 спостерігачі.
Загалом 490 спостерігачів від іноземних держав і міжнародних організацій і 1,917 тис. спостерігачів від всеукраїнських громадських організацій стежитимуть за місцевими виборами в Україні.