ua en ru

Євромайдан: онлайн-трансляція 9 лютого

Євромайдан: онлайн-трансляція 9 лютого. У неділю в Києві на Майдані Незалежності стартувало 10-е народне віче.

Євромайдан: онлайн-трансляція 9 лютого. У неділю в Києві на Майдані Незалежності стартувало 10-е народне віче.

Фотогалерея: "Євромайдан - народне віче 9 лютого" ​​(оновлюється)

У Києві на Майдані Незалежності о 14:35 завершилася офіційна частина десятого народного віча, у якому взяли участь близько 40 тис. людей.

У народному вічі беруть участь понад 50 тис. осіб, повідомили у прес-службі "Батьківщини".

Міліція розслідує факти побиття трьох людей на Майдані Незалежності в Києві. Про це повідомляє прес-служба ГУМВС України в Києві.

Станом на 13:10 на Євромайдані перебувало близько 35-40 тис. людей.

На Майдані Незалежності в Києві в народному вічі беруть участь вже близько 20 тис. людей.

Люди зайняли весь Майдан Незалежності. Також учасники акції стоять на прилеглих до Майдану вулицях, зокрема вул. Інститутській і Хрещатик.

Участь у вічі станом на 12:00 беруть близько 10 тис. людей, повідомляє кореспондент РБК-Україна. Люди продовжують активно прибувати.

Віче традиційно розпочалося з молебню, у якому беруть участь представники всіх конфесій.

Найближчим часом на Майдані очікується виступ лідерів опозиційних партій, а також громадських активістів.

Міліція знайшла на Майдані Незалежності в Києві двох неповнолітніх дівчат, які вважалися зниклими. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України (МВС). Відносно їх батьків складено адміністративні протоколи за ст.184 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей).

Зазначимо, віче розпочнеться традиційно о 12:00 з молебню за участю представників усіх конфесій, повідомили у прес-службі "Батьківщини".

Євромайдан: онлайн-трансляція 9 лютого

(Євромайдан станом на 12:00. Фото: "ЕспресоTV")

Передбачаються виступи лідерів опозиції: Арсенія Яценюка, Віталія Кличка та Олега Тягнибока, а також громадських активістів, зокрема журналістки Тетяни Чорновіл і професора Києво-Могилянської академії Олексія Гараня.

Після офіційної частини бойовий дух Майдану підтримають гурти "Тарута", "Телері", "Буття", "Самі свої" і фронтмен гурту "Мандри" Сергій Фоменко.

Також очікується виступ учасників польської групи "Тарака", яка написала один із хітів про Майдан "Подай руку Україні".

Цю пісню минулої суботи, 1 лютого, одночасно транслювали всі польські телеканали.

Крім цього, відбудеться майстер-клас із традиційних народних танців від Валерія Гладунця.

Зазначимо, напередодні керівництво Міністерства внутрішніх справ (МВС) заявляло про своєрідну періодичність резонансних подій навколо Євромайдану. Крім того, МВС попередило громадян, що перебувати на Майдані Незалежності в Києві небезпечно.

Як заявив вчора в.о. міністра внутрішніх справ Віталій Захарченко, заяви про силовий розгін Євромайдану - це вигадка опозиції: "Розмови про силовий розгін входять до розряду інформаційних воєн. Цей спосіб застосовують для того, щоб якимось чином мобілізувати протестувальників на Майдані".