ua en ru

МВС попереджає громадян, що перебувати на Майдані небезпечно

Міністерство внутрішній страв України попереджає громадян, що перебувати на Майдані Незалежності в Києві небезпечно.

Міністерство внутрішніх справ України попереджає громадян, що перебувати на Майдані Незалежності в Києві небезпечно. Про це повідомила прес-служба МВС України.

В МВС зазначають, що незважаючи на те, що на Майдані наразі триває перемир'я і частина громадян, які там перебувають, налаштовані на мирне висловлення своєї громадянської позиції, проте паралельно на території Євромайдану "скупчилися кілька організованих злочинних угрупувань".

"Їх члени, які називають себе самообороною Євромайдану, продовжують озброюватися, закуповувати амуніцію та зброю, фактично стаючи незаконним воєнізованим формуванням. Крім того, ці громадяни вчиняють кримінально карані діяння - побиття та викрадення людей, катування, пограбування, пошкодження майна тощо", - йдеться у повідомленні.

МВС повідомляє, що упродовж двох останніх діб у центрі Києва постраждали 11 громадян. 9 з них були побиті, в результаті чого четверо людей опинилися на лікарняних ліжках. Двох потерпілих зловмисники пограбували, відібравши в них мобільні телефони.

"Один киянин поскаржився на те, що в приміщенні захопленої Київської міськдержадміністрації невідома особа бризнула йому в очі сльозоточивим газом, а ще одного потерпілого доставлено до лікарні з травмою ноги - зловмисники поцілили в нього із травматичної зброї", - йдеться у повідомленні.

Крім того, як зазначають у МВС, міліція Києва зафіксувала кілька фактів погромів. Група зловмисників пошкодила два ресторани та комп'ютерний клуб у центральній частині столиці.

"Наразі у столиці окрім тих працівників, які несуть службу у звичайному режимі, вулиці додатково патрулюють понад 200 оперативних нарядів правоохоронців. Також припинилися масові підпали. У МВС створено потужну оперативну групу, аби якомога швидше викрити винних", - підкреслюють у МВС.