ua en ru

Захарченко назвав заяви про силовий розгін Євромайдану вигадкою опозиції

В.о. міністра внутрішніх справ України Віталій Захарченко назвав заяви про силовий розгін Євромайдану вигадкою опозиції.

В.о. міністра внутрішніх справ України Віталій Захарченко назвав заяви про силовий розгін Євромайдану вигадкою опозиції. Про це повідомляє прес-служба МВС України.

За словами Захарченка, розмови про силовий розгін входять в розряд інформаційних воєн. Цей спосіб застосовують для того, щоб якимось чином мобілізувати протестувальників на Майдані.

"Я впевнений, що це лише вигадки деяких опозиційних політиків, спрямовані на підтримку протестних настроїв у суспільстві", - зазначив він.

У той же час в.о. міністра підкреслив, що рівень інформаційних технологій, які застосовуються в Україні, не можна порівняти ні з Єгиптом, ні з Лівією, ні з Сирією. Сьогодні розробляються і застосовуються технології зовсім іншого рівня. Саме тому, вважає Захарченко, інформаційні війни будуть продовжуватися.

"Буде вкидатися чимало дезінформації для того, щоб дезорієнтувати суспільство про події, які відбуваються в державі, - зазначив він.

Разом з тим Захарченко висловив упевненість, що суспільство незабаром сам дасть оцінку всім подіям і, зрештою, прийде до висновку, що тільки міліція врятувала суспільство від повної анархії та руїни.

"Єдиним стримуючим фактором виступила міліція. Таку оцінку дасть і суспільство, не сьогодні, але це обов'язково відбудеться", - упевнений він.

Також Захарченко заявив, що криміногенна ситуація в Україні стабільна і контрольована. Зокрема, міністр зазначив, що рівень злочинності знижується майже за всіма видами злочинів.

Зазначимо, що сьогодні на площі Льва Толстого в Києві зібралася група людей, які вимагають очистити центр столиці і знести барикади Євромайдану. За останніми даними, в Києві близько 500 осіб підійшли до барикад біля будівлі Київської міської державної адміністрації (КМДА) з метою їх розібрати. З боку Євромайдану, щоб не допустити розбір барикад, вийшли близько 800 активістів загону самооборони.