ua en ru

Євромайдан: онлайн-трансляція 24 січня (оновлюється)

Євромайдан: онлайн-трансляція 24 січня 2014 року (оновлюється). У Києві на Євромайдані відбуваються акції протесту проти чинної влади (фото, відео), передає кореспондент РБК-Україна.

Євромайдан: онлайн-трансляція 24 січня 2014 року. У Києві на Євромайдані відбуваються акції протесту проти чинної влади (фото, відео).

На Майдані Незалежності в Києві станом на 23:00 перебувають близько 20 тис. активістів.

У Дніпропетровську активісти Євромайдану у п'ятницю ввечері пікетували будівлю ГУ МВС України в області, вимагаючи належного розслідування минулорічних інцидентів, в яких постраждали прихильники євроінтеграції.

Міністерство оборони України спростовує інформацію про перекидання військ із Житомирської області до Києва. Про це повідомляє прес-служба відомства.

У Києві на Майдані Незалежності станом на 19:40 перебувають близько 20 тис. активістів. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Міліція працює в межах своїх повноважень і законів України. Про це заявив Президент України Віктор Янукович під час зустрічі з керівниками церков і релігійних організацій.

Cуди наклали арешт на майно народних депутатів Степана Кубіва ("Батьківщина"), Михайла Блавацького ("Свобода") та Сергія Аверченка ("Удар").

Міністр екології та природних ресурсів Олег Проскуряков повідомив сьогодні на прес-конференції, що Києву загрожує екологічна небезпека через гарячих автомобільних покришок, які спалюють активісти на вул. Грушевського. За його словами, спалювання шин заборонено в принципі, оскільки це відходи 3 класу. Їх утилізація регламентується рядом нормативних актів.

Сьогодні, станом на 14:00 Верховна Рада Криму попросила влади України ввести надзвичайний стан. Крім цього, ВР АРК запропонував припинити фінансування регіонів, де влада зміщена насильницьким шляхом.

Колишній губернатор штату Каліфорнія (США) і відомий актор Арнольд Шварценеггер оприлюднив відеозвернення на підтримку українців.

"Я хочу звернутися до українців. Знайте, що я бажаю вам успіху у вашій мирній боротьбі за демократію і свободу. Миру вам", - йдеться у зверненні Шварценеггера.

В Івано-Франківську сьогодні 10 тис. мітингувальників зайняли місцеву облдержадміністрацію з вимогою відставки "губернатора" Василя Чуднова.

Кілька сотень активістів луцького Євромайдану прийшли на мітинг у приміщення Волинської обласної ради. Таким чином вони приєдналися до всеукраїнської акції непокори. Станом на 12:22 голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук обмовився, що готовий стати на коліна, щоб не допустити посилення агресії. Активісти перервали його словами, "боягуз", "ганьба" і не дали продовжити говорити.

Міліція порушила кримінальне провадження за фактом спроби захоплення приміщення Чернівецької облдержадміністрації. Про це повідомила прес-служба прокуратури Чернівецької обл.

"Незважаючи на звернення прокурора Чернівецької області до громадян про дотримання громадського порядку, сьогодні вранці деякі радикально налаштовані особи почали масові заворушення і спробу силового захоплення приміщення Чернівецької ОДА", - йдеться в повідомленні.

Євромайдан: онлайн-трансляція 24 січня (оновлюється)

Фото: РБК-Україна

Станом на 12:13 активісти зміцнюють барикаду на вул. Інститутській у Києві. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Висота барикади вже досягла 4 м, але протестувальники продовжують добудовувати барикаду. Для цього вони розбирають будівельний паркан біля Жовтневого палацу за адресою вул. Інститутська, 3, де раніше планувалося будівництво готелю. Таким чином, відкрився доступ до котловану глибиною близько 5 м. Також мітингувальники використовують мішки зі снігом і різні металоконструкції.

Мер Сум Геннадій Мінаєв і його і міськраді фракція "Рідне місто" підтримали Євромайдан. Про це сказано і рішення фракції, яке Мінаєв оприлюднив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Захоплення Міністерства аграрної політики та продовольства України учасниками масового протесту прирівнюється до захоплення лікарні, де лікарі повинні лікувати хворих, виконувати свій обов'язок. Потрібно відійти від емоцій та дати змогу працівникам міністерства забезпечувати продовольчу безпеку, тим більше, в такій складній гуманітарної ситуації. Про це сьогодні заявив Міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк.

"На жаль, захоплення Мінагрополітики демонструє, що лідери опозиції втратили контроль над діями протестувальників. Так само, як вони не беруть на себе відповідальність за стихійний захоплення органів державної влади, вони не беруть відповідальність за продовольчу ситуацію в країні", - сказав він.

Активісти, які захопили будівлю Міністерства аграрної політики та продовольства на вулиці Хрещатик у Києві, мають намір створити там казарму самооборони. Про це вони розповіли кореспонденту РБК-Україна. За словами активістів, вони створять у будівлі також медпункт, пункт обігріву та місця для ночівлі мітингувальників. Особливо гостро, за їх словами, стоїть проблема створення медпункту.

Будівля міністерства повністю контролюється протестувальниками. Охороняють його до 40 осіб. Вони пускають в будівлю тільки співробітників міністерства і пресу. Співробітники міністерства приходять на роботу, щоб забрати особисті речі. До кабінетах їх проводить охорона. Після цього кабінети опечатуються. Конфліктних ситуацій немає.

У Києві на Майдані Незалежності станом на 09:00 мітингує близько 2 тис. осіб. Безпосередньо біля сцени знаходиться близько 500 протестувальників, передає кореспондент РБК-Україна.

Ситуація спокійна. На побудованій вночі барикаді на вул. Інститутській знаходиться 20 осіб в якості дозору. Біля барикади 2 ряду покришок на випадок штурму. Частина з них у безпосередній близькості від входу на станцію метро Хрещатик".

Нагадаємо, раніше на Євромайдані звели протитанкову барикаду. Зазначимо, вчора на вул. Грушевського з боку правоохоронців був помічений БТР, що знаходився в районі стадіону "Динамо" біля першого кордону правоохоронців.

У п'ятницю, близько 01:30, колона протестувальників з Майдану Незалежності попрямувала по вул. Інститутській у бік урядового кварталу. У складі колони - близько 1 тис. демонстрантів з Евромайдана на чолі з народним депутатом від "Батьківщини" Андрієм Парубієм.

Смерть активіста Евромайдана Юрія Вербицького, який був викрадений разом з Ігорем Луценком з Олександрівської лікарні в Києві, настала в результаті переохолодження. Про це повідомив прес-секретар відділу зв'язків з громадськістю Головного управління МВС України в Київській області Микола Жукович.

Євромайдан: онлайн-трансляція 24 січня (оновлюється)

Нагадаємо, починаючи з 19 січня 2014 р. на вулиці Грушевського у Києві біля стадіону "Динамо" йде на силове протистояння між радикально налаштованими активістами і правоохоронцями. Імпульсом для конфлікту стало прийняття Радою 16 січня законів, що посилюють відповідальність громадян за порушення при участі в мітингах.

При цьому вчора стало відомо, що на вул. Грушевського були вбиті двоє учасників акцій протесту.