ua en ru

Євромайдан: мітингувальники направляються на Майдан Незалежності

У Києві мітингувальники направляються на Майдан Незалежності, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

У Києві мітингувальники направляються на Майдан Незалежності, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

На даний момент на площі знаходиться близько 1 тис осіб.

Як очікується, о 19:00 на Європейській площі з'являться опозиційні лідери та спікер сейму Литви Лорета Граужинене.

На Євромайдані уже зібралися кілька тисяч людей. Очікуються виступи лідерів опозиційних політичних сил, громадських діячів.

Зазначимо, що сьогодні студенти київських вузів, які вирушили у пішу ходу з парку ім. Тараса Шевченка, приєдналися до учасників акції на підтримку євроінтеграції України на Майдані Незалежності. Учасники Евромайдана тримають в руках прапори України і Європейського Союзу. Символіка партій і організацій відсутня.

На даний момент на площі знаходиться близько 2 тис. осіб, автомобілі продовжують рухатися тільки по одній смузі дороги.

В 19:00 на Європейській площі почали виступати опозиційні лідери.

Станом на 19:30, Європейська площа переповнена мітингувальниками, рух транспорту заблоковано.

Також, на Євромайдані виступила спікер сейму Литви Лорета Граужинене з упевненістю, що Україна буде в Європі. Граужинене заявила, що шлях, який належить пройти Україні - складний, але вона вірить в те, що український народ зможе його пройти. Зазначимо, що спікер парламенту Литви закликала українців об'єднатися заради майбутнього і висловила радість, що українці вийшли на Євромайдан підтримати європейський вибір України. За її словами, Литва вірить в успіх України на шляху до Європи і в тому, що обидві країни будуть разом в об'єднаній Європі.

Євромайдан: мітингувальники направляються на Майдан Незалежності

фото: Facebook/Олександр Аронець

Як стало відомо з повідомлення телеканалу "ТСН", організатори Евромайдана збирають підписи за відставку Президента України.

Також на Європейській площі вже виступили лідер партії "Свобода" Олег Тягнибок, лідер партії "Удар" Віталій Кличко, лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, екс-міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко.

Євромайдан: мітингувальники направляються на Майдан Незалежності

Євромайдан: мітингувальники направляються на Майдан Незалежності

фото: Facebook/ЄвроМайдан

Варто зазначити, що згідно з повідомленням кореспондента РБК-Україна, біля Кабміну знаходиться лише кілька міліцейських автобусів, мітингуючих немає.

Євромайдан: мітингувальники направляються на Майдан Незалежності

фото: телеканал ICTV

Як повідомляється в прес-службі ВО "Батьківщина", в середу, 27 листопада, лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, голова фракції "Удар" Віталій Кличко та голова фракції ВО "Свобода" Олег Тягнибок прибудуть на засідання Кабінету міністрів.

Зазначимо, що Тимошенко оприлюднила сьогодні нове звернення, в якому закликала два Євромайдани, які знаходяться в Києві на Європейській площі та майдані Незалежності, об'єднатися й прибрати партійні прапори.

Тимошенко також попросила партійний актив долучити студентів до управління всіма процесами життя Євромайдану.

Нагадаємо, 21 листопада Кабінет міністрів України призупинив підготовку до підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом, яке збиралися затвердити на вільнюському саміті "Східне партнерство" в кінці листопада. Також уряд розпорядився відновити активний діалог з Росією та іншими країнами Митного союзу та державами СНД щодо пожвавлення торговельно-економічних зв'язків з метою збереження та зміцнення спільними зусиллями економічного потенціалу. Представники Росії і ЄС звинуватили один одного в шантажі України з цього питання.

Через це країну охопили акції протесту,почався Євромайдан. У неділю, 24 листопада, у Києві мітингували проти рішення уряду близько 100 тис. осіб.