ua en ru

Єврокомісія виступила з офіційною рекомендацією схвалити пакет міжнародної допомоги Греції.

Єврокомісія виступила з офіційною рекомендацією схвалити пакет міжнародної допомоги Греції. Голова Єврокомісії Хосе Мануель Баррозо назвав антикризові заходи, що запроваджуються в країні, "надійними і яким Ви довіряєте". За його словами, на сьогоднішній екстреній нараді міністрів фінансів єврозони в Брюсселі, він висловиться за підтримку виділення кредиту Греції, передає РБК із посиланням на Associated Press.
Нагадаємо, раніше сьогодні про досягнення угоди з Євросоюзом і Міжнародним валютним фондом про отримання допомоги фінансовій допомоги оголосив прем'єр-міністр Греції Георгіос Папандреу.
Планується, що протягом трьох років Греції буде виділятися 45 млрд євро (60 млрд дол) щорічно за ставкою близько 5% річних - це набагато нижче, ніж витрати, які зазнала б Греція, якщо б взяла позику на ринку.
Кредит виділяється від партнерів по єврозоні та МВФ в обмін на реформи. Від грецького уряду вимагають лібералізації трудового та пенсійного законодавства. Заходи з порятунку Греції від загрози дефолту повинні допомогти іншим державам континенту, економіка яких також не оговталася від кризи.