ua en ru

Єврокомісія прогнозує 18 млрд збитків у разі розпад Шенгену

Єврокомісія прогнозує 18 млрд збитків у разі розпад Шенгену Фото: Єврокомісія прогнозує 18 млрд збитків у разі розпад Шенгену

За вже введені обмеження доведеться заплатити 3 млрд євро на рік

Єврокомісія спрогнозувала до 18 млрд євро збитків для країн Європи у разі припинення дії Шенгенської угоди. Про це йдеться в документі, представленому Єврокомісією, передає DW.

Так, згідно з оприлюдненими в середу, 10 лютого, в Брюсселі оцінками, розпад Шенгенської зони може коштувати її членів до 18 млрд євро. У документі, представленому Єврокомісією, зокрема йдеться, що додаткові заходи з контролю кордонів обійдуться країнам ЄС в 7,1 млрд євро.

Як заявляв раніше голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, за вже введені обмеження доведеться заплатити 3 млрд євро на рік.

Крім того, Єврокомісія вказала на непрямі збитки, пов'язані з відміною правил Шенгенської зони. В першу чергу постраждають і транспортна логістична галузі, ринок праці. Повернення до візового режиму принесе туристичної галузі втрати на суму від 10 до 20 млрд євро в рік.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністри внутрішніх справ країн Європейського союзу на зустрічі в Амстердамі обговорюють питання захисту Грецією зовнішніх кордонів ЄС і, зокрема, глави МВС Німеччини та Австрії загрожують країні винятком з Шенгенської зони.