ua en ru

Єврокомісія знову пропонує штрафувати країни ЄС за відмову приймати біженців

Єврокомісія знову пропонує штрафувати країни ЄС за відмову приймати біженців Фото: Аврамопулос заявив про введення системи штрафів за небажання приймати біженців

Нові правила будуть обов'язковими для всіх держав-членів ЄС, крім Великобританії, Ірландії і Данії

Єврокомісія знову пропонує штрафувати країни ЄС на 250 тис. євро за кожного неприйнятого мігранта. Про це заявив єврокомісар з питань міграції, внутрішніх справ та громадянства Дмітріс Аврамопулос, передає NewEurope.eu.

Єврокомісія знову обговорює питання про введення фінансових санкцій проти країн, які не бажають приймати у себе біженців.


За словами Авромопулоса, пропозиція Єврокомісії покликане доповнити існуючий механізм розподілу біженців і внести корективи в ситуації, коли деякі країни-члени ЄС закривають очі на переселення.

"Нові правила будуть обов'язковими після прийняття Європейським парламентом та Радою для всіх держав-членів, за винятком Великобританії, Ірландії і Данії, які мають право самі вирішувати про свою участь в відповідності з діючими правилами", - зазначив єврокомісар.

Згідно з останніми даними тільки 1% біженців був влаштований за програмою переселення ЄС, в той час, як планувалося розселити 160 тис. осіб.

Аврамопулос нагадує, що комісія ЄС уважно стежить за розвитком подій за питання міграції та з 16 березня 2016 року вислухала чотири щомісячних звіти про рух і переселення, "останній з яких показує певний прогрес, досягнутий, щоб виконати свої юридичні зобов'язання, як було передбачено, але необхідні додаткові зусилля".

Єврокомісар додав, що Комісія залишає за собою право вживати заходів, коли держави-члени не виконують свої зобов'язання, про яких вона буде звітувати в подальшому.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Європарламенті пропонують ввести санкції проти "несолідарних" країн ЄС.