ua en ru

Єврокомісія пропонує не визнавати паспорти, видані на окупованих територіях України

Єврокомісія пропонує не визнавати паспорти, видані на окупованих територіях України Фото: Єврокомісія пропонує не визнавати паспорти, видані на окупованих територіях України (facebook com)

Європейська комісія підтримала пропозицію щодо невизнання російських паспортів, які були видані на окупованих територіях України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Єврокомісії.

Росія поширює практику видачі звичайних російських паспортів на непідконтрольних територіях України, зокрема в Херсонській та Запорізькій областях. Тому Єврокомісія пропонує ЄС спільно підійти до невизнання цих паспортів.

"Держави-члени не повинні визнавати російські паспорти, видані на окупованих територіях України, дійсними документами для отримання візи та перетину зовнішніх кордонів ЄС. Ця законодавча пропозиція забезпечить обов’язковий підхід, застосовуваний у всіх державах-членах, замінюючи добровільні дії, вжиті державами-членами після незаконної анексії Криму", - говориться у заяві ЄК.

Зазначимо, що для затвердження рішення пропозицію має підтримати Європейський парламент.

Додамо, що Євросоюз також не визнає російські паспорти, що видають жителям Криму після його анексії і тимчасово окупованих частин Донецької та Луганської областей.