ua en ru

Єврокомісія оцінює збільшення доходів України від УА з ЄС у 1,2 млрд євро на рік

Єврокомісія оцінює збільшення доходів України від підписання економічної частини Угоди про асоціацію з Євросоюзом у 1,2 млрд євро на рік.

Єврокомісія оцінює збільшення доходів України від підписання економічної частини Угоди про асоціацію з Євросоюзом у 1,2 млрд євро на рік. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Єврокомісії.

"УА з ЄС створить додаткові можливості для торгівлі за рахунок зниження тарифів на імпорт. За оцінками Європейської комісії, реалізація угоди між Україною та ЄС, як очікується, підвищить доходи України на близько 1,2 млрд євро на рік", - наголошується в повідомленні.

Завдяки лібералізації митних тарифів і, перш за все, нормативному наближенню до стандартів ЄС, Україна, як йдеться у повідомленні, отримає більш легкий доступ на ринок ЄС.

За умовами угоди, для України будуть поступово усуватися митні тарифи і квоти, а українські закони, норми і правила будуть гармонізовані з європейськими в різних секторах, пов'язаних з торгівлею. Український експорт до ЄС, як очікується, збільшиться на 1 млрд євро на рік.

"У першу чергу виграють такі торгові позиції, як одяг і текстиль, продукти харчування, рослинне масло і кольорові метали. Нові ринкові можливості у ЄС і більш високі стандарти виробництва будуть стимулювати інвестиції до України, стимулювати модернізацію сільського господарства та поліпшення умов праці", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, очікується, що економічна частина Угоди про асоціацію України з Євросоюзом буде підписана 27 червня.