ua en ru

Єврокомісія схвалила злиття Facebook і WhatsApp

Єврокомісія схвалила злиття Facebook і WhatsApp.

Єврокомісія схвалила злиття Facebook і WhatsApp. Про це повідомляє агентство Reuters.

"Ми ретельно вивчили всі умови угоди і прийшли до висновку, що вона не позначиться негативно на конкуренції на ринку, який розвивається дуже бурхливо. У споживачів, як і раніше буде доступ до широкого спектру додатків", - заявив голова комітету з питань конкуренції Хоакін Альмунія.

Купівля WhatsApp за 19 млрд дол., оголошена Facebook в лютому 2014 року, стала найбільшою угодою в індустрії стартапів, легко перевершивши найбільше до цього придбання Facebook - покупку сервісу Instagram за 1 млрд долл. У квітні угоду схвалила Федеральна торгова комісія США, з єдиною обмовкою про безпеку даних користувача: Facebook не повинен використовувати особисті дані користувачів WhatsApp для таргетованої реклами.

Очікувалося, що дозволів інших регуляторів на угоду не буде потрібно. Однак у травні 2014 року компанія Марка Цукерберга за власною ініціативою звернулася в Єврокомісію з проханням перевірити транзакцію, щоб уникнути можливих претензій регуляторів в окремих країнах ЄС.

Сервіс WhatsApp налічує близько 450 млн користувачів щомісяця, з них 70% активні кожен конкретний день. Обсяг повідомлень, що відправляються через WhatsApp, наближається до загального об'єму SMS-повідомлень по всьому світу. Також WhatsApp показує впевнене зростання, щодня тут реєструються 1 млн нових користувачів.

У Facebook вважають, що придбання WhatsApp прискорить зростання числа користувачів і їх активність для обох компаній. "WhatsApp незабаром з'єднає 1 млрд осіб. Сервіси, долають цю позначку, представляють неймовірну цінність", - заявив глава і засновник Facebook Марк Цукерберг.

Соціальна мережа Facebook була створена марком Цукербергом в 2004 році. Штаб-квартира компанії розташована в м. Менло-Парк в Каліфорнії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейська комісія, центральний антимонопольний регулятор ЄС, швидше за все, схвалить злиття Facebook і WhatsApp.