ua en ru

Єврокомісія почала консультації щодо удосконалення процедур отримання короткострокових шенгенських віз

Європейська комісія почала консультації щодо удосконалення процедур отримання короткострокових Шенгенських віз. Про це повідомила прес-служба Представництва ЄС в Україні.

"Законодавство з видачі віз для короткострокового перебування у країнах Шенгенської зони (такий званий "Візовий кодекс") діє вже протягом трьох років. За допомогою консультацій Єврокомісія прагне оцінити, чи дійсно воно досягло своїх цілей", - йдеться у повідомленні.

За результатами дослідження Єврокомісія запропонує зміни до Візового кодексу, що також матимуть значення для подальшого розвитку і модернізації спільної візової політики ЄС.

Нагадаємо, що Візовий кодекс та спільна візова політика стосується лише короткострокових віз (90 днів протягом 180-денного періоду) і застосовується у 22 країнах-членах ЄС (Бельгії, Чеській Республіці, Данії, Німеччині, Естонії, Греції, Іспанії, Франції, Італії, Латвії, Литві, Люксембурзі, Угорщині, Мальті, Нідерландах, Австрії, Польщі, Португалії, Словенії, Словаччині, Фінляндії та Швеції) та 4 країнах з-поза меж ЄС (Ісландії, Ліхтенштейні, Норвегії та Швейцарії).

Читайте також: В Україні опубліковано закон про ратифікацію угоди з ЄС про спрощення візового режиму