ua en ru

Єврокомісія і країни-члени ЄС 9 грудня обговорять майбутнє "Південного потоку"

Європейська комісія і зацікавлені країни-члени ЄС обговорять майбутнє "Південного потоку" на зустрічі 9 грудня.

Європейська комісія і зацікавлені країни-члени ЄС обговорять майбутнє "Південного потоку" на зустрічі 9 грудня. Про це йдеться в поширеній в Брюсселі заяві віце-президента Єврокомісії, відповідального за Енергетичний союз, Маруша Шефшовича у зв'язку з повідомленнями про намір Росії відмовитися від будівництва "Південного потоку" через Болгарію, передає ЄС-Плюс.

"Комісія організувала кілька зустрічей, спрямованих на пошук рішення для цього проекту, яке б повністю відповідало із законодавством ЄС. Наступна зустріч була запланована на 9 грудня, відбудеться, незалежно від оголошення Росії про зупинення цього проекту", - написано в заяві.

"Очевидно, це новий розвиток стане додатковим елементом, який буде обговорюватися на цій зустрічі", - додав Шефшович.
Віце-президент Єврокомісії підкреслив, що змінюється енергетичний ландшафт є ще однією причиною для створення готового до опірності Енергетичного союзу з політикою у сфері захисту клімату.

"Одним з пріоритетів для Енергетичного союзу буде безпека постачання енергоресурсів", - зазначив Шефшович.

Напередодні президент Росії Володимир Путін, перебуваючи в Туреччині, заявив про намір припинити спроби будівництва "Південного потоку" через Болгарію, зазначивши, що Москва готова прокласти новий трубопровід в Туреччину.

Нагадаємо, раніше Путін припустив, що проект "Південний потік" може бути зупинений, заплановані під нього енергоресурси перенаправлені на інші ринки.