ua en ru

Єврокомісія до 2020 р. направить на розвиток транспортних, енергетичних і цифрових мереж блоку 50 млрд євро

Європейська комісія розраховує направити до 2020 р. на розвиток транспортних, енергетичних і цифрових мереж блоку 50 млрд євро. Про це повідомляється в прес-релізі регулятора.
В рамках підготовленої програми Єврокомісія має намір направити 31,7 млрд євро на розвиток дорожньої, залізничної та водної транспортної інфраструктури, зокрема на розширення існуючих транспортних магістралей і прокладку додаткових автодоріг. Це має сприяти налагодженню транспортних зв'язків між членами блоку для більш зручного пасажирського і вантажного сполучення. Крім того влада ЄС має намір впроваджувати "зелені технології" за допомогою випуску екологічно орієнтованих видів транспорту.
В енергетичну інфраструктуру буде вкладено 9,1 млрд євро. Ці кошти будуть спрямовані на нарощування використання поновлюваних джерел енергії, зокрема на створення прибережних вітрових електростанцій, і газотранспортні проекти, в рамках яких планується імпортувати "блакитне паливо" з басейну Каспію. При цьому проект покликаний сприяти подальшій інтеграції енергетичного ринку блоку, скороченню рівня енергозалежності ЄС та підвищення рівня безпеки енергопостачань.
На потреби телекомунікаційної інфраструктури планується направити 9,2 млрд євро, які підуть на збільшення асортименту цифрових послуг та розширення зон високошвидкісного широкосмугового інтернет-доступу.
Пробний етап проекту заплановано на початок 2012 р. У повідомленні наголошується, що підготовлена ​​стратегія розвитку буде стимулювати створення нових робочих місць і підвищить конкурентоспроможність блоку.