ua en ru

В Єврокомісії розкритикували видворення з України російської журналістки

В Єврокомісії розкритикували видворення з України російської журналістки Фото: Анна Курбатова (vk.com Анна Курбатова)

Єврокомісія очікує, що Україна утримається від застосування надмірних обмежень стосовно ЗМІ

Європейська комісія очікує від України дотримання демократичних стандартів під час ухвалення рішень про заборону на в'їзд та видворення деяких іноземних журналістів. Про це заявила речниця Єврокомісії Майа Косьянич, передає "BBC Україна".

"Щодо випадку з російською журналісткою, я хочу наголосити, що захист національної безпеки та громадян має бути забезпечений без порушень основних прав та свобод, включаючи європейську Конвенцію з прав людини, і що будь-які подібні рішення повинні прийматися обережно, з дотриманням права свободи висловлювання", - сказала Косьянич.

За її словами, Єврокомісія очікує, що українська влада утримається від застосування надмірних обмежень у питанні вільного подання ЗМІ інформації.

У той же час Косьянич не прокоментувала ситуацію з двома депортованими іспанськими журналістами, пояснивши, що в Єврокомісії ще очікують на інформацію про цей випадок.

Нагадаємо, 30 серпня журналістку російського "Первого канала" Анну Курбатову видворили з України з забороною в'їзду на три роки.