ua en ru

Єврокомісар з економіки та фінансів Оллі Рен виступив проти зниження вартості євро

Єврокомісар з економіки та фінансів Оллі Рен виступив проти пониження вартості євро - таку позицію він озвучив в інтерв'ю Reuters на Всесвітньому економічному форумі в Давосі. "Я не впевнений, що зараз у нас надмірно високий курс вартості євро, але ми також не хочемо валютних війн "на пониження", так як це зробить на єдину європейську валюту негативний вплив. Дуже важливо, щоб у нас був стабільний обмінний курс, тому що додатково до фінансової кризи і кризи заборгованості нам не потрібна ще й криза з обмінним курсом", - сказав Рен.

Він також визнав, що в порівнянні з періодом річної давності ситуація з євро радикально покращилася. "У минулому році в Давосі панували похмурі настрої. Цього року, я впевнений, ми станемо свідками зміни настроїв і очікувань - від стабілізації до відновлення", - зазначив єврокомісар.

Нагадаємо, що раніше в січні глава Єврогрупи (об'єднання міністрів фінансів 17 держав єврозони) Жан-Клод Юнкер висловив побоювання у зв'язку із зростанням вартості єдиної європейської валюти, яка з липня 2012 р. додала по відношенню до долара 10%, а до ієни - 20%. Така тенденція перешкоджає економічному зростанню єврозони, чий імпорт втрачає в ціновій конкурентоспроможності.

Читайте також: Небезпека розпаду єврозони минула, - Рен