ua en ru

Єврокомісар Фюле висловив стурбованість ситуацією щодо нових справ проти Тимошенко

Європейський комісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле стурбованість ситуацією щодо нових справ проти екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко. Про це він заявив сьогодні під час зустрічі із заступником голови партії "Батьківщина", головою Комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції Григорієм Немирєю у Брюсселі, передає прес-служба "Батьківщини".

"Єврокомісар Фюле висловив серйозну стурбованість останньою ескалацією ситуації щодо політично вмотивованих справ проти лідера опозиції Юлії Тимошенко, а також щодо Григорія Немирі та народного депутата, захисника Тимошенко Сергія Власенка. Штефан Фюле попросив Григорія Немирю передати слова підтримки та солідарності Юлії Тимошенко", - йдеться в повідомленні партії "Батьківщина".

Під час зустрічі сторони також обговорили поточну ситуацію і найближчі перспективи у відносинах Україна-ЄС, обмінялися думками щодо стану виконання Україною критеріїв, необхідних для підписання угоди про Асоціацію між Україною та ЄС (критерії були встановлені Європейською Радою на рівні міністрів закордонних справ 10 грудня 2012 р.).

Фюле підкреслив, що ЄС був і залишається налаштованим на співпрацю з Україною та наголосив, що відносини Україна-ЄС можуть суттєво поглибитися цього року за умови вчасного виконання Україною критеріїв ЄС.

У цьому зв‘язку єврокомісар привітав зусилля фракцій українського парламенту стосовно підготовки узгодженої заяви Верховної Ради щодо укладення угоди про Асоціацію.

Окрім того, Штефан Фюле привітав Немирю з обранням на посаду голови Комітету Верховної Ради і підкреслив, що цей комітет є одним з ключових комітетів парламенту України у питаннях інтеграції до Європейського союзу. У свою чергу, Немиря подякував єврокомісару та висловив надію на продовження цього діалогу 7-8 лютого під час візиту Штефана Фюле до України.

Читайте також: Нові звинувачення проти Тимошенко "мало виправдані, як і всі попередні", - голова комітету Європарламенту