ua en ru

Євродепутат: Українська влада не розуміє "серйозних наслідків" відкликання візиту Януковича в Брюссель

Українська влада не розуміє, наскільки негативний політичний процес може початися після відкликання візиту Президента України Віктора Януковича до Брюсселя, сказав сьогодні заступник голови комісії Європейського парламенту з міжнародної торгівлі Павел Залевський, повідомляє радіо "Свобода". За його словами, зрив укладення угоди про асоціацію України і Європейського Союзу був би перемогою Росії.
Він наголосив, що, на його думку, це не повинно означати кінець надії підписати угоду про асоціацію України і ЄС цього року, однак очевидно, що зменшились шанси швидко закрити цю справу. "В Європейському Союзі з'являються голоси, що варто узалежнити формальне закінчення переговорів та парафування угоди про асоціацію від звільнення колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко", - мовиться в повідомленні прес-служби євродепутата.
Депутат зазначив, що справа не може бути визнана як закінчена для європейських еліт, оскільки це означало б, що Євросоюз погоджується на зміну Україною європейського напрямку на користь Росії, яка посилює свій тиск на неї.
Дуже важливим є те, наголосив Залевський, що йдеться про ситуацію, коли Росія послідовно упродовж багатьох місяців використовує всі засоби, щоб переконати Україну до членства в Митному союзі під своєю егідою.
Євродепутат також звернув увагу, що якщо справа угоди про асоціацію буде відкладена на невизначене майбутнє, то це буде розчаруванням для українського суспільства, а також реальною втратою великих потенційних прибутків для Євросоюзу.