ua en ru

Євродепутат: ЄС повинен підтримати уряд нацдовіри на чолі з Бойком і Ківаловим

Країни Європейського Союзу (ЄС) повинні навесні підтримати уряд національної довіри, якщо він буде сформований на принципах демократичності та прозорості. Про це в інтерв'ю інтернет-виданню "1News" заявив євродепутат Жан-Люк Шаффхаузер.

"Найголовніше зараз - зберегти мир і спокій. Будь-яка передача влади повинна відбуватися ненасильно і демократично, потрібні механізми прозорості та легітимності. Якщо уряд національної довіри буде сформовано на цих принципах, Європа повинна з повагою до цього поставитися", - заявив європейський політик.

Крім цього, він зазначив, що новий уряд повинні очолити справжні реформатори, так як ситуація в економіці України вкрай важка.

"Сьогодні Україна на краю прірви. Не за горами дефолт і зубожіння народу. Впевнений, що потрібні серйозні перетворення, як в економіці, так і в соціальній сфері. Упевнений, що ЄС завжди залишатиметься вірним союзником України", - зазначив він.

Відзначається, що весною в Україні може з'явитися уряд національної довіри. Як заявив член Брюссельського прес-клубу та лідер громадського руху "Одеса - за порто-франко" Олексій Цвєтков в інтерв'ю виданню, лідерами уряду стануть нардепи Юрій Бойко, Сергій Ківалов та Юлія Тимошенко. За його інформацією, зміни в політичній системі відбудуться вже навесні.

Євродепутат: ЄС повинен підтримати уряд нацдовіри на чолі з Бойком і Ківаловим