ua en ru

Євро зміцнюється до долара на тлі заяв глави ЄЦБ

Євро зміцнюється до долара на тлі заяв глави ЄЦБ Фото: ЄЦБ

У недавньому інтерв'ю Маріо Драгі назвав питання розширення програми скупки облігацій центробанків Європи "відкритим питанням"

Євро зміцнюється по відношенню до долара після заяви глави Європейського Центрального банку (ЄЦБ) Маріо Драгі про те, що подальше стимулювання економіки єврозони може не знадобитися до моменту наступного засідання у грудні цього року, пише Bloomberg.

Необхідність розширювати програму купівлі цінних паперів центробанків залишається "відкритим питанням", заявив Маріо Драгі в інтерв'ю італійським ЗМІ, повідомляє прес-служба ЄЦБ на своєму сайті. В цьому інтерв'ю керівник европейського центробанку також зазначив, що поки ще занадто рано говорити про зниження ставки по депозитах, яка зараз перебуває на рівні "-0,2%".

Як пише Bloomberg, посилаючись на коментарі своїх експертів, ринки розцінили слова Драгі, як менш миролюбні, у порівнянні з тим, що він раніше казав за підсумками засідання 22 жовтня цього року. Поки це позитивно відбивається на курсі євро, хоча переваги і можуть бути короткостроковими.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Маріо Драгі говорив про можливість продовження стимулювання ринків "дешевими грошима" стільки, скільки того вимагає економічна ситуація в Європі.