ua en ru

Evraz тимчасово припинив переговори про продаж частки в "Распадській"

Evraz Group S.A. з-за високої ринкової волатильності припинив переговори про можливий продаж 40-процентної непрямий частки компанії в російському виробнику коксівного вугілля ВАТ "Распадська". Про це говориться в повідомленні компанії.
"Evraz підтримує керуючих акціонерів "Распадській" у здійсненні програми відновлення шахти після аварії і впевнений в тому, що виконання цієї програми дозволить реалізувати повну вартість цього активу. З цих причин Evraz вважає продаж своєї частки ВАТ "Распадська" протягом найближчих 12-18 місяців малоймовірною, проте не виключає такої можливості в довгостроковій перспективі", - заявив президент Evraz Олександр Фролов.
Нагадаємо, в березні 2011 р. Evraz підтвердив, що розглядає різні можливості щодо частки в капіталі вугільної компанії "Распадська". Про свій інтерес до "Распадської" заявляли Магнітогорський металургійний комбінат (ММК) і "Мечел". У квітні ц.р. повідомлялося, що операція з продажу частки Evraz у ВАТ "Распадська" може не відбутися, якщо Evraz не влаштує її ціна. Крім цього зазначалося, що Evraz навряд чи піде на дисконт в угоді з продажу "Распадській".
ВАТ "Распадська" - другий за величиною виробник коксівного вугілля в Росії, об'єднує групу компаній єдиного територіально-виробничого вугільного комплексу в Кемеровській області. ВАТ "Распадська" включає три видобувні підприємства: шахти "Распадська", шахту ВАТ "МУК-96", ЗАТ "Розріз "Распадської", що будується шахту ЗАТ "Распадська Коксова", збагачувальну фабрику ЗАТ "ОФ "Распадська", а також підприємства транспортної та виробничої інфраструктури. Компанія займається поставками коксівного вугілля на металургійні комбінати, коксохімічні заводи Росії і ближнього зарубіжжя.
80% акцій "Распадській" належить спільному підприємству Corber Enterprises Limited, співвласниками якого на паритетних засадах є Evraz Group і керівництво ВАТ "Распадська".
Evraz Group - вертикально інтегрована металургійна і гірничодобувна компанія. Evraz Group включає в себе три провідні російські сталеливарні підприємства: Нижньотагільський, Західно-Сибірський і Новокузнецький металургійні комбінати, а також компанії Evraz Palini e Bertoli в Італії, Evraz Vitkovice Steel в Чехії, Evraz Inc. NA, що об'єднує виробництва в США і Канаді. Крім того, компанії належать металургійні та рудні активи на Україні, південноафриканська Highveld Steel and Vanadium Corporation. Чистий прибуток Еvraz Group за міжнародними стандартами фінансової звітності за 2010 р. склала 532 млн дол. проти збитків у розмірі 292 млн дол. в 2009 р. Виручка - 13,394 млрд дол. (+37%), скоригований показник EBITDA - 2,350 млрд дол. (+90%). Виробництво сталі в Evraz в 2010 р. склало 16,291 млн тонн, чавуну - 11,918 млн т.