ua en ru

Evraz має намір об'єднати "Дніпрококс" і Дніпропетровський металургійний завод ім. Петровського

Російська гірничо-металургійна компанія Evraz Group зайнялася зниженням витрат своїх українських активів. Компанія вирішила об'єднати коксохімічний завод "Дніпрококс" і Дніпропетровський металургійний завод ім. Петровського. Питання про приєднання коксохімічного заводу "Дніпрококс" до Дніпропетровського металургійного заводу (ДМЗ) ім. Петровського внесене до порядку денного позачергових зборів акціонерів підприємств, призначених на 1 листопада, повідомляє "Комерсант-Україна".

Приєднання буде здійснено шляхом збільшення статутного капіталу метзаводу на 24,4%, до 574,99 млн грн. На зборах акціонерів "Дніпрококса" також планується розглянути питання про порядок оцінки і викупу акцій у акціонерів, які не згодні з реорганізацією, і затвердити порядок і умови обміну акцій коксохімічного заводу на акції ДМЗ.
У Evraz Group пояснюють, що до 1932 р. "Дніпрококс" входив до складу ДМЗ: "На сьогоднішній день підприємства є єдиним виробничим ланцюжком - ДМЗ ім. Петровського є єдиним споживачем основної продукції коксохіму". У компанії вважають, що злиття підприємств дозволить спростити їх взаємодію, об'єднати зусилля ремонтних служб і допоміжних підрозділів. Окрім "Дніпрококса" і ДМЗ, в Україні Evraz Group контролює ГЗК "Суха Балка", Дніпродзержинський коксохімічний завод і "Баглейкокс". Але їх об'єднання не планується, уточнили в компанії.