ua en ru

Євгена Щербаня вбили через 2 млн дол, перерахованих після його смерті на рахунок Артема Щербаня, - Власенко (доповнення)

Близько 2 млн дол., які були перераховані з рахунків Євгена Щербаня після його смерті на рахунок Артема Щербаня, нинішнього депутата від Партії регіонів, і стали причиною вбивства Щербаня-старшого. Про це заявив сьогодні на прес-конференції народний депутат від "Батьківщини", захисник екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко Сергій Власенко, передає кореспондент РБК-Україна.

Він повідомив, що захист Юлії Тимошенко знайшов ексклюзивні документи, пов'язані з Володимиром Щербанем.

"Зазначені документах свідчать про те, що... восени 1996 р. між Євгеном Щербанем і Володимиром Щербанем стався конфлікт. Вони до цього були дуже близькі: Володимир Щербань був політичним крилом їх угруповання, а Євген Щербань - бізнес крилом. Але починаючи з вересня 1996 р. стався конфлікт, оскільки Євген Щербань почав робити ставку на Євгена Марчука. Так от ми отримали документи, які підтверджують, що через два дні після вбивства Євгена Щербаня 5 листопада 1996 р. з рахунків компанії, яка належала вбитый дружини Євгена Щербаня, було знято 2 млн 112 тис. 56 дол. на компанію сина Володимира Щербаня - Артема. Тобто ці гроші просто були вкрадені у загиблої родини Євгена Щербаня", - сказав Власенко.

Він також зазначив, що дані документи можуть свідчити про багатьох фактах, і "саме тому", що до Власенка потрапили ці документи, була дана команда сфабрикувати подання до ВАСУ щодо позбавлення його депутатського мандата.

Варто відзначити, що Власенко і голова політради ВО "Батьківщина" Олександр Турчинов у своїх звинуваченнях на адресу влади підкреслюють, що команда на такі дії була дана не заступником генерального прокурора України Ренатом Кузьміним або іншими чиновниками, а саме главою держави.

Читайте також: Регламентний комітет ВР ухвалив рішення про позбавлення депутатського мандата Власенко, - Карпунцов (доповнення)