ua en ru

"Евертон" оголосив про повернення Уейна Руні

"Евертон" оголосив про повернення Уейна Руні Фото: Уейн Руні (evertonfc.com)

Контракт з гравцем розрахований на 2 роки

Англійський футбольний клуб "Евертон" оголосив про повернення форварда Уейна Руні з "Манчестер Юнайтед". Про це повідомляється на офіційному сайті клубу.

"Уейн продемонстрував саме ті амбіції, які нам потрібні. До того ж він має менталітетом переможця. Він знає, як вигравати трофеї. Я дуже щасливий, що він вирішив повернутися додому", - розповів головний тренер "Евертона" Рональд Куман.

Контракт розрахований на два роки. Фінансові умови угоди не розголошуються.

Руні є вихованцем "Евертона",. У складі команди він в 2002 році дебютував у Прем'єр-лізі. Форвард виступав за "ірисок" до 2004 року, коли його за 20 млн фунтів купив "Манчестер Юнайтед".

У складі клубу він провів 13 років. За цей час Руні виграв п'ять чемпіонських титулів, Кубок Англії і Лігу чемпіонів. У січні 2017 року він став кращим бомбардиром в історії "Манчестер Юнайтед", забивши у матчі зі "Сток Сіті" свій м'яч 250. По цьому показнику він випередив співвітчизника Боббі Чарльтона. Також він є найрезультативнішим гравцем в історії збірної Англії (53 голи).

В сезоні 2016/2017 31-річний форвард провів 25 матчів в рамках Прем'єр-ліги, забив п'ять м'ячів і віддав п'ять результативних передач.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що нападаючий збірної Англії і "Манчестер Юнайтед" Уейн Руні перейде в "Евертон" безкоштовно.