ua en ru

ЄЦБ варто продовжити зниження процентних ставок, - Лагард

Глава МВФ Крістін Лагард в ході свого візиту до Ірландії заявила, що ЄЦБ варто продовжити зниження процентних ставок і "закрити очі" на більш високі темпи інфляції, повідомляє "Росія 24".

У своєму виступі Лагард зазначила, що, незважаючи на певне поліпшення ситуації на фінансових ринках Європи, ЄЦБ повинен продовжити зниження процентної ставки.

"Монетарна політика ЄЦБ повинна продовжувати підтримувати відновлення європейської економіки. Ми вважаємо, що в цьому плані Європейський Центробанк міг би продовжити курс по зниженню процентної ставки. На мій погляд, фінансова влада повинні домогтися більш збалансованого стану економіки. Це означає більш високі темпи зростання в південній частини єврозони і більш високих темпів інфляції в таких країнах як Німеччина ", - заявила Лагард.

Крім того, Лагард зазначила, що європейським лідерам не варто ставити питання зниження дефіциту бюджету вище всіх інших завдань, щоб не нашкодити відновленню економіки.

На її думку, поліпшення настроїв на фінансових ринках поки що не трансформується в створення нових робочих місць та підвищення доходів пересічних європейців.

Нагадаємо, на засіданні в четвер, 7 березня, глава ЄЦБ Маріо Драгі заявив про збереження процентної ставки на колишньому рівні - 0,75%.

Читайте також: Курс ЄЦБ на скорочення грошової маси загрожує Європі дефляцією, - експерти