ua en ru

ЄЦБ перевірить причетність королівської сім'ї Катару до капіталу Deutsche Bank

ЄЦБ перевірить причетність королівської сім'ї Катару до капіталу Deutsche Bank Фото: ЄЦБ перевірить королівську сім'ю Катару на причетність до Deutsche Bank (flickr.com Deutsche Bank)

Причина такої перевірки не вказується

Європейський центральний банк (ЄЦБ) має намір перевірити участь королівської сім'ї Катару і китайського холдингу HNA в капіталі Deustsche Bank. Про це повідомляє Reuters з посиланням на власні джерела.

Як повідомляється, кожен з позначених акціонерів володіє менш ніж 10% капіталу банку.

При цьому джерело видання заявляє, що питання про перевірку вже точно вирішено, однак причини такого рішення залишаються невідомими.

Міністерство фінансів Німеччини відмовилося коментувати ситуацію, так само як і ЄЦБ, сам Deutsche Bank, HNA. Прес-секретар монаршої сім'ї шейх Хамад бін Джасім бін Джабер Аль-Тані також не відреагував.

Reuters зазначає, що така перевірка, як правило, проводиться в разі необхідності встановити, чи є інвестор фінансово стійким, визначити джерело інвестиційних коштів, є інвестор фігурантом кримінальної справи і пов'язаний з фінансуванням тероризму або відмивання грошей. Разом з тим перевірка щодо такого акціонера зазвичай проводиться у разі, якщо він володіє 10% банку або більше. У разі виникнення у ЄЦБ претензій акціонери будуть позбавлені права голосу в банку, уточнює видання.

Зазначимо, що на початку липня влади дев'яти арабських країн на Близькому Сході і в Африці, включаючи Саудівську Аравію, ОАЕ та Єгипет, звинуватили Катар у спонсоруванні тероризму і розірвали дипломатичні відносини з країною.

Пізніше шість країн підписали вимогу до ФІФА перенести чемпіонат світу з футболу — 2022, погрожуючи в разі відмови бойкотом змагань; у ФІФА заявили, що не отримували вимог.

Нагадаємо, Катар подасть до міжнародного суду позов щодо Саудівської Аравії, ОАЕ, Бахрейн і Єгипту, які ввели санкції відносно Дохи і вимагатиме компенсації збитку.