ua en ru

Котирування ставок за італійськими бондам прийняли спадний тренд, - ЄЦБ

Європейський центральний банк фіксує зміну тренда за ставками прибутковості італійських державних облігацій з висхідного на низхідний, повідомив член керуючої ради фінансової організації Ігнаціо Віско. При цьому він зазначив, що негативна динаміка простежується навіть при наявності високої волатильності ринку.

За словами Віско, 23 грудня 2011 р. прибутковість по 10-річним державними облігаціями (Buono del Tesoro Poliennale) перевалила відмітку в 7%. Це стало своєрідним рекордом, оскільки через побоювання наростання боргових проблем спред до еквівалента в німецьких облігаціях German Bund склав більше 500 базових пунктів.

"У той же час тренд по ставках прибутковості досяг піку і почав знижуватися. На даний момент ми має найкращий показник за кілька останніх місяців", - зазначив він в інтерв'ю.

Причиною позитивних змін економіст назвав заходи суворої бюджетної економії, які цього тижня все-таки отримали схвалення парламенту.
Нагадаємо, 22 грудня 2011 р. верхня палата парламенту Італії (Сенат) затвердила пакет антикризових заходів. Палата депутатів республіки провела аналогічні голосування 17 грудня 2011 р. і також підтримала ініціативи уряду Маріо Монті.