ua en ru

Рада внесе зміни до Конституції на цьому тижні

Рада внесе зміни до Конституції на цьому тижні Фото: Андрій Парубій (РБК-Україна)

Парубій зазначив, що більшість фракцій підтримали законопроект

Головними питання поточного пленарного тижня у парламенті буде внесення змін до Конституції України в частині закріплення курсу України до НАТО та ЄС, а також зняття депутатської недоторканості. Про це повідомив голова ВР Андрій Парубій під час погоджувальної ради парламенту, передає кореспондент РБК-Україна.

Він зазначив, що більшість фракцій підтримали законопроект.

"Я почну з головних питань по прерогативі. Я вважаю, що цього тижня ми маємо змогу провести законопроекти, які передбачають внесення змін до Конституції. Найголовніше з них - це питання про визначення стратегічного напрямку розвитку України: ЄС та НАТО, яке передбачає перше голосування і відповідно направлення до КСУ", - повідомив Парубій.

Спікер зазначив, що необхідно розглянути зміни до Основного закону і в частині зняття депутатської недоторканності.

"Також вважаю, що треба розглянути і інші зміни до Конституції, які є на порядку денному. Зокрема, два подання, які ми направили в КСУ з приводу недоторканності. Комітет дав постанову, яким визначив порядок розгляду цих питань. Я вважаю, що в четвер ми зможемо розглянути і дане питання змін до конституції", - додав він.

Нагадаємо, голова комітету Ради у закордонних справах, народний депутат Ганна Гопко заявила, що ВР планує проголосувати в першому читанні за президентський законопроект №9037 про внесення змін до Конституції в частині закріплення курсу України на членство в НАТО і Євросоюз у четвер, 20 вересня. За словами депутата, законопроект уже пройшов кілька комітетів.