ua en ru

В цьому році почнеться будівництво метро на Виноградар, - Кличко

В цьому році почнеться будівництво метро на Виноградар, - Кличко Фото: виїзна нарада про перспективи будівництва метро на Виноградар

За три роки на Виноградарі планують запустити два станції

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що вже в кінці цього року почнеться будівництво метро на Виноградар. Про це він заявив під час виїзної наради про перспективи будівництва метро на Виноградар, повідомляється на сайті мера.

Кличко заявив, що протягом трьох років в експлуатацію будуть введені дві нові станції метрополітену - "Проспект Правди" і "Мостицька".

"Багато людей живе на Виноградарі та мікрорайон продовжує розвиватися та вимагає зручного сполучення з іншими районами міста. За розрахунками, близько 60 тисяч мешканців Виноградаря будуть користуватися метрополітеном", - сказав мер.

Кличко додав, що зараз ведеться розробка проекту будівництва, а вже на грудень планується початок будівництва. Мер оцінює вартість проекту в 5 млрд гривень.

alt

Мер Києва також зауважив, що в січні під час Давоського форуму зустрічався з керуючим директором Європейського банку реконструкції і розвитку з питань інфраструктури Томасом Майєром. І той наголосив, що ЄБРР зацікавлений, зокрема, і в проектах із будівництва метро.

«ЄБРР виявляє зацікавленість у тому, аби долучитися до фінансування будівництва метро», – сказав Віталій Кличко.

Обговорюючи перспективи будівництва метро на Троєщину, мер Києва сказав, що це стане можливим тільки після того, як добудують Подільсько-Воскресенський міст. Над цим проектом, за словами політика, столична влада зараз активно працює.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кличко отримав символічні ключі від Євробачення.