ua en ru

Естонія має намір реалізувати з Україною проекти з електронного урядування та безпеки

Естонія має намір реалізувати з Україною проекти з електронного урядування та безпеки Фото: Свен Міксер (flickr.com/eu2017ee)

Також Естонія зацікавлена в розвитку співпраці в рамках Угоди про асоціацію з ЄС

Україна та Естонія мають успішну історію та активну порядку денного співробітництва. Про це заявив міністр закордонних справ Естонії Свен Міксер під час зустрічі з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом, передає прес-служба КМУ.

"Ми зацікавлені в реалізації спільних проектів у сфері електронного урядування в секторі освіти та безпеки. І для нас так само важливо розкрити потенціал Угоди про асоціацію з ЄС, оскільки йдеться про відкриття ринків та зростання взаємної торгівлі", - сказав міністр.

У свою чергу, заявив Гройсман, Україна розраховує на підтримку Талліна в питанні подальшої економічної інтеграції України з ЄС.

"Ми високо цінуємо підтримку і позицію Естонії по Україні. Ми вітаємо ваше головування в Раді ЄС, це дуже важливо для України, - сказав Володимир Гройсман. - Хочу побажати, щоб ваше головування було успішним. А наше співробітництво з ЄС, яке має стратегічне значення, поглиблювалася", - сказав Гройсман.

За його словами, інтеграція України у загальний політичний та економічний простір з ЄС є стратегічною метою уряду.

Також глава українського уряду анонсував розробку інструменту моніторингу імплементації Угоди про асоціацію з ЄС - так званого "Пульсу Угоди".

Нагадаємо, Порошенко обговорив з главою МЗС Естонії двостороннє партнерство.