ua en ru

Порошенко обговорив з главою МЗС Естонії двостороннє партнерство

Порошенко обговорив з главою МЗС Естонії двостороннє партнерство Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Зокрема, сторони обговорили перспективи напрямку миротворчої місії ООН на Донбас

Президент України Петро Порошенко у вівторок, 12 вересня, зустрівся з міністром закордонних справ Естонії Свеном Міксером. Про це повідомляє прес-служба АПУ.

"Глава держави висловив вдячність естонській стороні за підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, засудження та невизнання окупації та анексії Криму, а також послідовну позицію щодо необхідності збереження санкцій Європейського Союзу щодо Росії", - йдеться в повідомленні.

Також Порошенко засудив вирок окупаційної російського суду щодо заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза, якого незаконно засудили до 8 років позбавлення волі. За словами президента України, це є проявом "сталінських часів у стилі 37-го року".

Крім цього, співрозмовники скоординували підходи щодо шляхів реалізації ініціативи щодо напрямку миротворчої місії ООН на Донбас для забезпечення належної імплементації домовленостей мінських.

"У цьому контексті глава зовнішньополітичного відомства Естонії чітко заявив про спільність позиції про необхідність розміщення миротворців на всій території окремих районів Донецької та Луганської областей, включаючи неконтрольовану ділянку російсько-українського кордону", - повідомили в АПУ.

У свою чергу, Петро Порошенко подякував за важливу гуманітарну і технічну допомогу Україні з боку Естонії, а також лікування поранених українських військовослужбовців. Також відбувся обмін думками щодо змістовного наповнення наступного саміту "Східне партнерство" у листопаді 2017 в Брюсселі.

Нагадаємо, Порошенко обговорив розвиток військового співробітництва з міністрами оборони 4 країн.