ua en ru

В Естонії розпочалися міжнародні військові навчання

В Естонії розпочалися міжнародні військові навчання Ілюстративне фото (eucom.mil)

Україна бере участь у міжнародних навчаннях в Естонії

В Естонії розпочалися міжнародні військові навчання за участю 13 000 військовослужбовців із 16 країн. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Зокрема, як повідомляється, маневри, що отримало назву "Сильними" (Їжачок), мають тривати до 14 травня і стануть найбільшим великими подібними навчаннями, які відбудуться в Естонії з моменту здобуття її незалежності від Радянського Союзу в 1991 році. Частина навчань буде проходити в сусідній Латвії.

Також в повідомленні говориться, що крім естонських військових, близько 2000 військовослужбовців з 15 країн - США, Великобританії, Німеччини, Франції, Канади, Польщі, України, Фінляндії, Швеції, Данії, Бельгії, Ірландії, Латвії, Литви і Грузії - повинні взяти участь у навчаннях. Крім кадрових військових, естонські резервісти, поліція і рятувальні служби також беруть участь у навчаннях, які будуть відпрацьовувати захист території і будуть проводитися в три окремих етапи.

Як відомо, Естонія і Латвія межують з Росією. Разом з Литвою вони були частиною Радянського Союзу після приєднання Москвою під час Другої світової війни в 1940 році. Всі три країни в даний час є членами НАТО і Європейського союзу і висловлюють занепокоєння з приводу намірів Москви в регіоні, особливо після анексії Криму в березні 2014 року.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, міністр закордонних справ Естонії Свен Міксер вважає, що західним країнам слід говорити із Росією з позиції сили".