ua en ru

Є вірогідність бурхливого зростання українського фондового ринку, - експерт.

Існує вірогідність бурхливого зростання українського фондового ринку, вважає інвестиційний консультант інвестиційної компанії Dragon Capital В'ячеслав Орлюк.

«Сьогодні ми не виключаємо можливості бурхливого зростання ринку на відкритті з урахуванням ухвалення екстреним самітом ЄС в Брюсселі безпрецедентних заходів допомоги проблемним економікам регіону в розмірі до 750 млрд євро і рекордного зростання європейських майданчиків в понеділок. Підтримає «бичачій» настрій на українському ринку відкриття російських майданчиків з «гепом» в 3-4%. У лідерах зростання, на нашу думку, будуть акції банківського сектору і сировинних компаній. Надалі, на динаміку руху індексів чинитимуть вплив новини з глобальних майданчиків.

Перед відкриттям українського ринку складається неоднозначний зовнішній фон. Не дивлячись на зростання російських майданчиків, американські ф'ючерси торгуються в «червоній» зоні, ціни на сировинні активи знижуються, а євро знову знаходиться під значним тиском. Тому існує вірогідність подальшого сповзання ринку на поточному тижні в межах 5-10% під впливом зовнішніх ринків: побоювань розвитку негативного сценарію в європейських економіках і можливого відпливу капіталів з ринків, що розвиваються. Ми вважаємо така корекція (майже 30% від піку в 2010 р.) стане достатня привабливою для покупців, які чекали відповідного моменту входу на ринок і розверне ринок вгору на помітних об'ємах.

На сьогодні не заплановано важливих макростатистичних даних, здатних змінити ринкову кон'юнктуру, у зв'язку з чим визначати динаміку фондових майданчиків будуть зовнішні індикатори: обстановка на валютному ринку, поведінка американських ф'ючерсів і новинний фон», - говорить експерт.