ua en ru

ЄСПЛ відхилив позови родичів постраждалих на Донбасі проти України та РФ

ЄСПЛ відхилив позови родичів постраждалих на Донбасі проти України та РФ Фото: ЄСПЛ

Позови до суду подали родичі українців, які у ході збройного конфлікту на Донбасі потрапили у полон до бойовиків

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) відхилив позови родичів постраждалих на Донбасі проти України та Російської Федерації. Відповідні рішення опубліковані на сайті ЄСПЛ у четвер, 28 липня, повідомляє DW.

Як зазначається, позови до суду подали родичі громадян України, які у ході збройного конфлікту на Донбасі потрапили у полон до бойовиків.


Згідно з повідомленням, рішення стосується позовів щодо чотирьох осіб, частина з яких мешкали в Донецькій області. Дехто відбував службу в лавах Збройних сил України.

Як повідомляється, спершу вважалося, що всі вони зникли безвісти під час бойових дій на Донбасі. Проте згодом родичі дізналися, що їхні рідні перебувають в полоні у бойовиків.

"Всі особи, щодо яких подавались позови, були звільнені в різний час з липня 2014 по листопад 2015 року", - наголошується в рішенні суду.Тож судді ЄСПЛ визнають подальший розгляд згаданих справ недоцільним.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна у вересні подасть позов до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) через заборону Меджлісу в анексованому Російською Федерацією Криму.