ua en ru

Якщо ПР не підтримає законопроект Лабунскої, Україна втратить 11 млрд дол. фінансової допомоги, - Яценюк

Якщо Партія регіонів не підтримає законопроект народного депутата Анжеліки Лабунскої щодо лікування екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко за кордоном, а Президент України Віктор Янукович не підпише помилування, то Україна втратить близько 11 млрд дол. міжнародної фінансової допомоги. Про це заявив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк з трибуни Верховної Ради України.

"Якщо ПР проголосує за законопроект Лабунської, який був підтриманий представниками ЄС, та буде підтриманий всіма опозиційними фракціями і який підтримує сама Тимошенко, то Україна підпише угоду про асоціацію та отримає макрофінансову допомогу від західних партнерів. Мова іде про 11,5 млрд дол. плюс 600 млн євро", - заявив Яценюк.

Проте, за його словами, якщо Президент України і Партія регіонів і далі продовжуватимуть блокувати вступ України до ЄС, відтягуючи голосування за закон про звільнення, угоди у Вільнюсі не буде, а Україна втратить фінансову допомогу.

"Україна не зможе отримати 11 млрд дол. Це кошти, необхідні для того, щоб виплачувати пенсії, заробітні плати і допомогти кожному українцю вижити в складних умовах. Якщо цієї угоди не буде, то Україна не піде по шляху реальних і всеосяжних реформ. Ми далі залишимось із корумпованими прокурорами, продажними суддями, системою освіти, яка дає тільки дипломи, а не знання, системою медицини, яка не дає можливість вилікуватися", - заявив Яценюк.