ua en ru

Ескалація на Донбасі створює загрози для доступу до питної води для 3,2 млн осіб

Ескалація на Донбасі створює загрози для доступу до питної води для 3,2 млн осіб Ілюстративне фото (uuc.adventist.ua)

З початку конфлікту через бойові дії загинули 9 працівників системи водопостачання

Ескалація бойових дій на Донбасі створює загрози для доступу до питної води і підтримання належної санітарії для 3,2 млн осіб, у тому числі 500 тис. дітей. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу ЮНІСЕФ

Повідомляється, що з початку 2019 року через бойові дії тимчасово припинялося або повністю перекривався водопостачання для 3,2 млн осіб в середньому на 29 днів.

"Ескалація бойових дій створює загрози для доступу до питної води і підтримання належної санітарії для 3,2 млн осіб, у тому числі 500 тис. дітей, а також безпеки працівників, які ризикують життям для відновлення пошкодженої інфраструктури на сході України", - повідомили в організації.

Також наголошується, що з початку війни на Донбасі в результаті бойових дій загинули дев'ять працівників системи водопостачання, ще 26 отримали поранення, намагаючись забезпечити безперебійне водопостачання.

"З початку конфлікту загинули, дев'ять отримали поранення 26 працівників системи водопостачання, в тому числі троє - в цьому році. Всі вони загинули або постраждали, намагаючись забезпечити безперебійне водопостачання для дітей і сімей, що живуть в районах, уражених конфліктом", - поінформували в ЮНІСЕФ.

Крім того, вказується на ризик поширення захворювань. Зокрема, "коли обмежений доступ до води, у дітей та їх сімей не залишається іншого вибору, як використовувати забруднену воду з природних водойм і жити в небезпечних санітарних умовах". В організації зазначають, що це особливо небезпечно під час літньої спеки, яку ми зараз спостерігаємо.

Нагадаємо, на другому Донецькому водопроводі увечері в п'ятницю, 14 червня, сталася чергова аварія, що призвело до перебоїв з водопостачанням на Донбасі. У Слов'янську, Краматорську та Дружківці були зменшені обсяги подачі води.

У місті Торецке ввечері в неділю, 23 червня, почалося відновлення подачі питної води.