ua en ru

Ештон закликала Україну активізувати зусилля для вирішення проблеми виборчого правосуддя

Верховний представник Європейського союзу із зовнішньої політики Кетрін Ештон заявила, що для підписання угоди про асоціацію з ЄС Україні необхідно активізувати зусилля для вирішення проблеми виборчого правосуддя, в тому числі проблеми, пов'язаної з екс-прем'єром Юлією Тимошенко. Про це повідомляє радіо "Свобода".

Ештон виступила в понеділок в Люксембурзі на засіданні Ради міністрів закордонних справ країн Євросоюзу, де обговорювалася підготовка до саміту програми Східного партнерства, який відбудеться у Вільнюсі 28-28 листопада. На саміті буде розглядатися питання підписання угоди про асоціацію України з ЄС.

Представники Євросоюзу раніше заявили, що однією з умов підписання цього документа є вирішення ситуації навколо Тимошенко, яка відбуває семирічний термін за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів з Росією. ЄС вважає винесений їй вирок політично вмотивованим і наполягає на її звільненні і відправлення на лікування за кордон.

Зазначимо, що член європейської комісії з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле сьогодні під час зустрічі з міністром закордонних справ України Леонідом Кожарою закликав українську владу вжити додаткових зусиль для забезпечення позитивного рішення Ради ЄС 18 листопада щодо підписання угоди про асоціацію.