ua en ru

Ештон, Баррозу і Ромпей сьогодні обговорять відносини ЄС з Україною

Верховний представник ЄС з питань спільної зовнішньої політики і політики безпеки ЄС Кетрін Ештон, президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу і президент Європейської Ради Герман Ван Ромпей проведуть сьогодні переговори щодо відносин з Україною. Про це заявила 12 жовтня, під час дебатів у Європарламенті верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон.

Зазначимо, Європарламент планує розглянути резолюцію по Україні на наступній пленарній сесії 24-27 жовтня.
Нагадаємо, Європейський парламент 12 жовтня провів зовнішньополітичні дебати у зв'язку з вироком екс-прем'єр-міністру, лідеру партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко.

Раніше Кетрін Ештон висловила розчарування вердиктом Печерського суду Києва у справі Тимошенко, повідомивши, що нинішня влада України здійснює правосуддя "вибірково, через політично мотивовані переслідування лідерів опозиції та членів колишнього уряду", і підкреслила, що Тимошенко - не єдина з опозиції, до кого в Україні застосовуються політичні переслідування.

Вирок стосовно екс-прем'єра України було оголошено 11 жовтня, суд засудив її до 7 років позбавлення волі за перевищення посадових повноважень при підписанні контрактів на поставку газу з Росією в 2009 р.