ua en ru

Ще один журналіст заявила, що суд дав ГПУ доступ до інформації з її телефону

Ще один журналіст заявила, що суд дав ГПУ доступ до інформації з її телефону Фото: Христина Бердинських (facebook.com kristina.berdinskikh)

Раніше суд надав ГПУ доступ до телефону главреда "Схем" Седлецької

Журналіст журналу "Новое время" Христина Бердинських заявила, що суд дав Генпрокуратурі доступ до інформації з її телефону. Про це вона повідомила в Facebook.

Як повідомила Бердинських, прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган повідомила їй, що суд надав ГПУ доступ до телефону, як і у випадку з главредом "Схем" Наталією Седлецькою.

"Лариса Сарган тільки що повідомила, що на мій телефону також є рішення суду, аналогічне, як у Наталії Седлецької", - написала вона.

Ще один журналіст заявила, що суд дав ГПУ доступ до інформації з її телефону

Зазначимо, коментар про рішення суду Сарган залишила під одним з записів Бердинських у Facebook.

Ще один журналіст заявила, що суд дав ГПУ доступ до інформації з її телефону

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що суд Києва надав ГПУ доступ до телефону Седлецької, яка проходить свідком у справі про розголошення держтаємниці директором НАБУ Артемом Ситником.

У свою чергу в Генпрокуратурі заявляли, що телефон Седлецької прослуховувати не будуть. Доступ до телефону, як зазначили в ГПУ, обумовлено необхідністю встановлення часу, дати і місця ймовірного розголосу даних з обмеженим доступом керівником НАБУ Артемом Ситником.

Зазначимо, справу проти Ситника ГПУ відкрила в 2017 році. Справу було відкрито за зверненням народного депутата від "Народного фронту" Олени Масориної. За словами Ситника, він не виключає, що його можуть заарештувати в рамках розслідування зазначеної справи.