ua en ru

Ще один бойовик ДНР добровільно здався СБУ

Ще один бойовик ДНР добровільно здався СБУ Фото: СБУ

Чоловік брав активну участь у сепаратистському русі в Костянтинівці

Ще один бойовик так званої "Донецької народної республіки" (ДНР) добровільно здався Службі безпеки України (СБУ). Про це повідомляє прес-служба Служби безпеки України.

"Служба безпеки України продовжує активну реалізацію програми повернення на підконтрольну територію України громадян, які добровільно відмовились від участі в бойових діях на боці терористичних організацій ДНР/ЛНР. Днями, ще один бойовик незаконного збройного формування т.зв. ДНР приєднався до своєї родини у Донецькій області, залишивши терористів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, улітку минулого року він брав активну участь у сепаратистському русі в Костянтинівці, де вступив до "ополчення" т.зв. ДНР. Зі зброєю в руках ніс службу на блокпостах, перевіряв документи та особисті речі громадян України. Згодом, розчарувавшись в ідеях проекту ДНР та боротьби проти українського народу, втік до Росії від "призову" до одного з терористичних угруповань.

"Колишній бойовик, дізнавшись від рідних про започатковану СБУ програму, приїхав на територію України, добровільно звернувся з відповідною заявою, в якій зізнався у скоєному злочині, розкаявся та погодився надавати будь-яку допомогу слідству. В подальшому це може стати приводом для звільнення чоловіка від кримінальної відповідальності та дасть можливість повернутися до мирного життя у колі рідних та близьких", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що колишній учасник терористичної організації ДНР закликав й інших бойовиків скористатися можливостями програми.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовик ДНР добровільно здався СБУ.