ua en ru

ЄС запустив механізм блокування санкцій США проти Ірану

ЄС запустив механізм блокування санкцій США проти Ірану Фото: Єврокомісія (pexels.com)

Запуск механізму блокування санкцій США вчора анонсував Юнкер

Євросоюз (ЄС) запустив механізм блокування санкцій США проти Ірану. Про це повідомляє AFP у Twitter.

"ЄС починає процес блокування наслідків введення нових санкцій США щодо Ірану", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється на сайті Єврокомісії (ЄК), згідно з вчорашнім рішенням лідерів ЄС, ЄК сьогодні вжила заходів по збереженню інтересів європейських компаній, що інвестують в Іран, і продемонструвала прихильність ЄС спільному всеосяжному плану дій - ядерній угоді.

Зокрема, рішенням ЄК запущений формальний процес щодо активізації "блокуючої постанови", згідно з якою компанії ЄС захищені від наслідків недотримання санкцій США, а також дозволяється Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) підтримувати інвестиції ЄС до Ірану.

Нагадаємо, вчора, 17 травня 2018 року, президент Європейської комісії Жан-Клон Юнкер заявляв, що Євросоюз сьогодні почне робити кроки по блокуванню санкцій США проти Ірану.

Відзначимо, раніше президент США Дональд Трамп заявив про вихід із ядерної угоди з Іраном, після чого США ввели санкції проти Ірану. Незважаючи на вихід США з угоди, країни ЄС мають намір дотримуватись її умов.

Зазначимо, раніше єврокомісар з внутрішніх справ Дімітріс Аврамопулос заявляв, що Європейський союз готовий ввести так звану "блокуючу постанову" для захисту європейських компаній, якщо адміністрація президента США Дональда Трампа повторно введе санкції щодо Ірану.